Roláda ze špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Brokolice
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 175 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Sugocaso
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 374.5 mg
  • Draslík 940.8 mg
  • Vláknina 9216.8 mg
  • Vitamín A 9216.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opláchneme a vložíme neokapaný do pánve. Přidáme vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, dokud nezměkne. Poté listy nasekáme a necháme uschnout.

  • 2

    Smícháme špenát se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme pěnu a vmícháme do špenátové směsi.

  • 3

    Vymažeme formu a vložíme do ní směs a zapékáme v předehřáté troubě, dokud nebude pevná a upečená do zlatova.

  • 4

    Povaříme brokolici v mírně osolené vodě cca 5 minut. Procedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

  • 5

    Na arch pergamenového papíru nasypeme parmezán, vyklopíme na něj formu a posypeme vršek mozzarellou a uvařenou brokolicí.

  • 6

    Jeden konec papíru přidržíme a upečenou směs zavineme. Ohřejeme sugocasu a přemístíme na ohřáté talíře. Rozkrájíme roládu, rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Komentáře k receptu