Roláda ze špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 374.5 mg
- Draslík 940.8 mg
- Vláknina 9216.8 mg
- Vitamín A 9216.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opláchneme a vložíme neokapaný do pánve. Přidáme vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, dokud nezměkne. Poté listy nasekáme a necháme uschnout.
-
2
Smícháme špenát se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme pěnu a vmícháme do špenátové směsi.
-
3
Vymažeme formu a vložíme do ní směs a zapékáme v předehřáté troubě, dokud nebude pevná a upečená do zlatova.
-
4
Povaříme brokolici v mírně osolené vodě cca 5 minut. Procedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
5
Na arch pergamenového papíru nasypeme parmezán, vyklopíme na něj formu a posypeme vršek mozzarellou a uvařenou brokolicí.
-
6
Jeden konec papíru přidržíme a upečenou směs zavineme. Ohřejeme sugocasu a přemístíme na ohřáté talíře. Rozkrájíme roládu, rozdělíme na talíře a podáváme teplé.