Portská hruška
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 3 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 20.9 mg
- Draslík 516 mg
- Vláknina 24468.3 mg
- Vitamín A 24468.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.
-
2
Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme
-
3
2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.
-
4
Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.