Portská hruška

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 g Sýr kozí
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cukr krupice
  • 600 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno portské
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 kg Hrušky
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr smetanový 65%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 20.9 mg
  • Draslík 516 mg
  • Vláknina 24468.3 mg
  • Vitamín A 24468.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.

  • 2

    Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme

  • 3

    2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.

  • 4

    Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.

Komentáře k receptu