Ovoce na grilu s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Ananas
  • 150 g Jogurt bílý
  • 15 g Cukr vanilka
  • 200 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Džus jablečný
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 9.9 mg
  • Draslík 367.1 mg
  • Vláknina 8496.4 mg
  • Vitamín A 8496.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 2 lžíce medu s jablečný džus a mletou skořicí. Ovoce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rozehřejeme gril. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni plátky manga, ananasu, jablek a hrušek, potřeme polovinou směsi medu a skořice. Grilujeme buď 10 minut, nebo dokud ovoce nezměkne, přičemž jedenkrát obrátíme.

  • 3

    Smícháme řecký a býlí jogurt s vanilkovým cukrem a zbytkem medu a dobře promícháme. Ovoce podáváme teplé s vanilkovým jogurtem.

Komentáře k receptu