Krůtí špíz s ananasovou salsou
Suroviny
- 200 g Ananas
- 80 g Jogurt bílý
- 800 g Krůtí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Tymián sušený
- 10 g Bazalka
- 3 g Tabasco
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 473 mg
- Vláknina 1648.3 mg
- Vitamín A 1648.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hořčici, med, olej, kečup, tabasco, česnek, tymián a bazalku na marinádu.
-
2
Krůtí prsa nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Kousky napícháme na špízy. Ty vložíme do marinády a obalíme ze všech stran. Zakryjeme a necháme hodinu v chladničce, obracíme.
-
3
Připravíme ananasovou salsu. Ananas nakrájíme na kousky smícháme s jogurtem a citrónovou šťávou, dochutíme černým pepřem a dáme do chladničky odležet.
-
4
Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň a mřížku potřeme olejem. Špízy položíme na gril, potřeme marinádou a 5 minut grilujeme. Otočíme, potřeme zbytkem marinády a grilujeme ještě 3 minuty. Podáváme se salsou, ozdobené bazalkou.