Tuňákový salát s těstovinami
Suroviny
- 200 g Tuňák v oleji
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 20 g Bazalka
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Cibulka jarní
- 80 g Paprika žlutá
- 150 g Hrachové lusky
- 250 g Těstoviny vřetena tříbarevná
- 40 ml Balsamico ocet
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 7 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 495.1 mg
- Vláknina 7282.5 mg
- Vitamín A 7282.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu. Přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do servírovací mísy.
-
2
Smícháme drcená rajčata, olivový olej, ocet, cukr, bazalku a černý pepř. Zálivku nalijeme na těstoviny a promícháme.
-
3
K těstovinám přidáme proužky jarní cibulky, kostičky žluté papriku, hrachové lusky, kukuřici a tuňáka a promícháme. Ozdobíme proužky jarní cibulky.