Tuňákový salát s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 150 g Cibulka jarní
  • 80 g Paprika žlutá
  • 150 g Hrachové lusky
  • 250 g Těstoviny vřetena tříbarevná
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 495.1 mg
  • Vláknina 7282.5 mg
  • Vitamín A 7282.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu. Přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do servírovací mísy.

  • 2

    Smícháme drcená rajčata, olivový olej, ocet, cukr, bazalku a černý pepř. Zálivku nalijeme na těstoviny a promícháme.

  • 3

    K těstovinám přidáme proužky jarní cibulky, kostičky žluté papriku, hrachové lusky, kukuřici a tuňáka a promícháme. Ozdobíme proužky jarní cibulky.

Komentáře k receptu