Mexické ptáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 200 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 20 g Majoránka
  • 90 g Strouhanka
  • 4 g Chilli koření mleté
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Fazole červené v mírně slaném nálevu
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1614 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 1258 mg
  • Vláknina 9695.7 mg
  • Vitamín A 9695.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky hovězího masa vložíme mezi fólii a vyválíme válečkem. Osolíme, opepříme a rozložíme na prkénku.

  • 2

    Slaninu nakrájíme najemno, osmahneme na pánvi a do již odstavené přimícháme nasekanou petrželku, majoránku a strouhanku.

  • 3

    Slaninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce masa, každý plátek potom od užšího konce srolujeme, obalíme v mouce a sepneme párátky. Na rozpáleném oleji opékáme a obracíme ptáčky asi 2 minuty, vyjmeme a odložíme stranou. Na pánev dáme chilli koření, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Přendáme do pekáčku, vrátíme k zelenině ptáčky, zalijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při mírné teplotě 45 minut. Přidáme červené sterilované fazole a pečeme dalších 40 minut. Dosolíme, dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu