Bažant pečený na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1824 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 100 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 186 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 583 mg
- Draslík 2297.3 mg
- Vláknina 14617.5 mg
- Vitamín A 14617.5 mg
- Vitamín B6 5.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.
-
2
Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
-
3
Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.