Bažant na víně s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 66 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 424.5 mg
- Draslík 1666.2 mg
- Vláknina 4010.8 mg
- Vitamín A 4010.8 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.