Vepřová panenka s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 5 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 975.3 mg
- Vláknina 7176.3 mg
- Vitamín A 7176.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený olej dáme vepřové maso, které během asi 5 minut opečeme dozlatova z obou stran a potom vložíme do zapékací misky.
-
2
Do pánve vložíme kolečka šalotky a plátky žampionů, na mírném plameni je během asi 5 minut jemně osmahneme. Přidáme mouku a vše minutu za stálého míchání smažíme. Pomalu přiléváme vývar a víno, mícháme dohladka, přidáme hořčici a černý pepř. Vaříme další 3 minuty, stále mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka.
-
3
Na plátky maso poklademe plátky jablka a přelijeme je omáčkou. Přiklopíme, 30 minut pečeme v troubě, dokud maso nezměkne. Zdobíme čerstvou petrželkou.