Kotletky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 25 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 87.4 mg
- Draslík 516.1 mg
- Vláknina 5715.8 mg
- Vitamín A 5715.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a kotlety po obou stranách osmahneme.
-
3
Kotlety se šťávou vložíme do zapékací mísy, podlijeme mírně vodou a dáme zapéct.
-
4
Připravíme si jablkovou směs - oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky.
-
5
V hrnci rozpálíme zbytek oleje a másla, podusíme cibulku a vložíme jablka, dusíme do poloměka. Dochutíme cukrem a solí.
-
6
Upečené kotlety rozložíme na talíř, přelijeme jablečnou směsí a posypeme petrželkou.