Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 34 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 172.2 mg
- Draslík 527.2 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna potřeme sardelovou pastou, obalíme v mouce a smažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji s máslem. Poté maso zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, ustrouhaným jablkem, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec, podlijeme vodou s bujonem. Hrnec uzavřeme a maso dusíme zhruba čtvrt hodiny a maso podáváme.