Grilovaná žebra s bramboráčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1235 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 194.5 mg
- Draslík 800.9 mg
- Vláknina 3742.5 mg
- Vitamín A 3742.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebra osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme 20 minut odležet. Než položíme maso na gril nebo grilovací pánev poprášíme moukou, která udrží maso šťavnaté. Maso pokryjeme alobalem (na grilu podložíme pekáčkem na zachytávání šťávy) a grilujeme při střední teplotě hodinu a půl, otáčíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké a zlatavé, vyjmeme z grilu nebo pánve, zabalíme do alobalu a necháme před porcováním 20 minut odpočinout.
-
2
Na bramboráčky rozmačkáme vařené brambory, přidáme vejce, cajunské koření, olivový olej, mouku a sůl. Uhněteme těsto, z kterého pomoučněnýma rukama vytvoříme placičky. Opékáme buď na grilu asi 5 minut z každé strany, nebo na vymaštěném pekáčku.
-
3
Než se bramboráčky opečou, naporcujeme maso a ohřejeme rajčatovou salsu.