Srnčí na brusinkách
Suroviny
- 0.25 g Kečup
- 0.1 g Máslo čerstvé
- 0.75 g Cukr krupice
- 300 g Brusinky
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 1 ks Citronová šťáva
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 0.5 dl Víno červené
- 0.5 kg Játra vepřová
- 0.5 kg Srnčí kýta
- 4 polévková lžíce Husí sádlo
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 22 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 268.4 mg
- Draslík 677.1 mg
- Vláknina 2395 mg
- Vitamín A 2395 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, které potřeme máslem, hořčicí, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme na maso. Když máme maso a cibuli připravené, zalijeme 0,2 dl vínem a necháme v ledničce 2 hodiny naložené.
-
3
Odležené maso v hrnci na rozpáleném sádle opečeme. Přidáme na plátky nakrájená vepřová játra, cibuli, všechno zalijeme vývarem z kostí a necháme vařit.
-
4
Do měkkého masa přidáme kečup. Moukou s 0,2 dl vody zahustíme, podlijeme 0,3dl vínem, přidáme brusinky a vaříme ještě 10 minut.
-
5
Po dokončení vaření dochutíme citrónovou šťávou a cukrem.