Čínský mix-gril
Suroviny
- 60 g Brambory
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Květák
- 5 g Med včelí
- 60 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Zázvor celý
- 80 g Cibulka jarní
- 500 g Zelí čínské
- 20 ml Olej olivový
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 685.8 mg
- Vláknina 5360.3 mg
- Vitamín A 5360.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zeleninu včetně brambor a promícháme ji se sójovou omáčkou, medem, solí, pepřem a zázvorem. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Naložíme je do směsi soli, pepře, citronové šťávy a oleje. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Gril nastavíme na středně vysokou teplotu. Mřížku potřeme olejem. Na mřížku položíme maso a na grilovací desku připravenou zeleninu. Kuře na grilu otáčíme. Maso grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Zeleninu otáčíme a potíráme směsí medu a sójové omáčky.
-
3
Hotová zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotové maso a zeleninu klademe na servírovací talíř a podáváme s chlebem.