Jehněčí kotlety jako minutka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 57 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 1174.9 mg
- Vláknina 3110 mg
- Vitamín A 3110 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme a potřeme dvěma lžícemi oleje, v němž jsme rozmíchali grilovací koření. Pod fólií necháme kotlety hodinu a půl odležet. V průběhu marinování maso obracíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej s máslem, vložíme do něj kotlety i s marinádou a maso po obou stranách osmažíme.
-
3
Servírujeme s plátky rajčete a proužky papriky.