Bagna cauda-omáčka s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2004 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 163 g
- Sodík 13205 mg
- Bílkoviny 116 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 576 mg
- Draslík 1958.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 12 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 501.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardelové řezy omyjeme a najemno rozmixujeme. Poté je spolu s prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.
-
2
Mezitím svaříme smetanu, dokud se neodpaří na polovinu množství. Metličkou ji přišleháme k sardelím a již nevaříme.
-
3
Omáčka je vhodná jako horký dip, v němž můžeme namáčet různé druhy zeleniny jako fondue.