Čekankový salát s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kompot mandarinkový
  • 250 g Krůtí prsa
  • 200 ml Salátový dresink
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Bageta
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Čekanka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 40.6 mg
  • Draslík 381.7 mg
  • Vláknina 5638.5 mg
  • Vitamín A 5638.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na medailonky.

  • 2

    Bagetu nakrájíme na plátky. Pak smícháme drcený česnek s olejem a plátky bagety česnekovým olejem zlehka potřeme. Naskládáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova. Čekanku natrháme na 5 cm velké kousky, které smícháme s dílky mandarinek a s nakrájenými jarními cibulkami.

  • 3

    Maso smažíme z každé strany 2 minuty na lehce pomaštěné teflonové pánvi.

  • 4

    Na tác dáme salát a krajíčky bagety a na ně hotové medailónky. Pak smícháme všechny suroviny na dresink a salát na závěr přelijeme.

Komentáře k receptu