Čekankový salát s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 17 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 40.6 mg
- Draslík 381.7 mg
- Vláknina 5638.5 mg
- Vitamín A 5638.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na medailonky.
-
2
Bagetu nakrájíme na plátky. Pak smícháme drcený česnek s olejem a plátky bagety česnekovým olejem zlehka potřeme. Naskládáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova. Čekanku natrháme na 5 cm velké kousky, které smícháme s dílky mandarinek a s nakrájenými jarními cibulkami.
-
3
Maso smažíme z každé strany 2 minuty na lehce pomaštěné teflonové pánvi.
-
4
Na tác dáme salát a krajíčky bagety a na ně hotové medailónky. Pak smícháme všechny suroviny na dresink a salát na závěr přelijeme.