Telecí hrudí s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Játra telecí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.333333 ks Veka
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 383.3 mg
  • Draslík 759.7 mg
  • Vláknina 770.4 mg
  • Vitamín A 770.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nádivku. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a jemně umeleme. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na dvou lžících másla. V míse promícháme s vymačkanou vekou játra, zchladlou cibuli, muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře, žloutky, posekanou petrželovou nať a vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 2

    Telecí hrudí očistíme, opláchneme a osušíme. Poté nad žebry rozřízneme otvor, vnitřek kapsy osolíme špetkou soli a plníme připravenou nádivkou. Otvor zašijeme a maso osolíme špetkou soli i po povrchu.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme sádlo se zbylým máslem, na ně vložíme maso, podlijeme teplou vodou a zhruba hodinu a půl pečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, případně přilijeme vodu.

Komentáře k receptu