Sumec smažený v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 51 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 155.9 mg
- Draslík 601.8 mg
- Vláknina 3134.7 mg
- Vitamín A 3134.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.
-
2
Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.
-
3
Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.