Indonéské kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr třtinový
  • 80 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 8 g Sůl
  • 4 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Citronová šťáva
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 600 g Hovězí kýta
  • 40 ml Olej sezamový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 855 mg
  • Vláknina 54518 mg
  • Vitamín A 54518 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté pánvi orestujeme nasucho nastrouhaný kokos, dokud nezezlátne.

  • 2

    Citronovou trávu, cibuli, česnek, zázvor a chilli umixujeme na pastu. Pastu přemístíme do rozehřátého oleje na pánvi a 5 minut restujeme, dokud nezačne vonět. Přidáme maso nakrájené na kostky a pečeme 4 minuty dohněda. Přisypeme orestovaný kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr a sůl, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme 3 hodiny na velmi mírném ohni, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva. Promícháme a servírujeme ozdobené kroužky jarní cibulky.

Komentáře k receptu