Krémová polévka s chorizem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 250 g Hrášek
- 80 g Kukuřičná krupice T 600
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 120 g Paprika červená
- 3 g Chilli koření mleté
- 250 g Salám Chorizo
- 4 krajíc Bageta
- 200 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 43 g
- Sodík 2263 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 509.8 mg
- Vláknina 13046 mg
- Vitamín A 13046 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme a zbavíme semen. Nakrájíme na proužky.
-
2
Rozehřejeme máslo a proužky papriky s kousky cibule lehce podusíme. Ochutíme solí, pepřem a chilli. Troubu předehřejeme na 200 C.
-
3
Kukuřičnou mouku přidáme k zelenině, smícháme a zalijeme
-
4
vínem a zeleninovým vývarem. Všechno přibližně 10 minut zvolna vaříme.
-
5
Krajíčky bagety posypeme parmazánem, rozložíme na plech
-
6
a asi 10 minut zapékáme v troubě. Mezitím salám nakrájíme na kolečka.
-
7
Hrášek a salám vložíme do polévky a přibližně 5 minuty necháme vařit. Polévku ozdobíme opečenou bagetou a nasekanou pažitkou.