Biftek na pepři se salsou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Křen
  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 500 g Hovězí kýta
  • 40 g Pepř 4 barev
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 698.1 mg
  • Vláknina 10976.6 mg
  • Vitamín A 10976.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozmixujeme a smícháme s lžící oleje, cibulí nasekanou nadrobno, nastrouhaným křenem, pepřem a petrželkou. Dobře promícháme, zakryjeme fólií a necháme hodinu uležet.

  • 2

    Rozehřejeme gril nebo pánev, čerstvý pepř různých barev rozdrtíme v hmoždíři.

  • 3

    Každý biftek potřeme zbylým olejem a obalíme v pepřové drti. Pečeme 4-5 minut z každé strany podle naší chuti, osolíme.

  • 4

    Podáváme s uleželou salsou.

Komentáře k receptu