Kuřecí ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 15 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 120 g Houby čerstvé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 100 g Bazalka
  • 60 g Špenátový protlak mražený
  • 60 g Prosciutto sušené
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Olej olivový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 886 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1594 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 347 mg
  • Draslík 521.9 mg
  • Vláknina 8933 mg
  • Vitamín A 8933 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka.

  • 2

    Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout.

  • 4

    Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce.

  • 5

    V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu