Kuřecí ravioli
Suroviny
- 120 g Kuřecí prsa
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 15 g Sůl
- 8 g Pepř černý mletý
- 120 g Houby čerstvé
- 2 g Muškátový oříšek
- 100 g Bazalka
- 60 g Špenátový protlak mražený
- 60 g Prosciutto sušené
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 40 ml Olej olivový
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1594 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 347 mg
- Draslík 521.9 mg
- Vláknina 8933 mg
- Vitamín A 8933 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka.
-
2
Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme.
-
3
Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout.
-
4
Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce.
-
5
V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou.