Sázená vejce se smetanou a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 183.8 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme a když se začne vařit, rozklepneme do ní postupně vejce jako volská oka. Povrch vajec osolíme.

  • 2

    Vejce necháme ztuhnout na mírném ohni bez míchání.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme dílky rajčat a lístky salátového srdíčka.

Komentáře k receptu