Kuřecí cannelloni s houbami
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata
- 60 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 200 g Houby čerstvé
- 120 g Prosciutto sušené
- 250 g Cannelloni
- 40 ml Olej olivový
- 150 ml Víno bílé
- 600 ml Omáčka bešamelová
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1239 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1314 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 58.2 mg
- Draslík 736 mg
- Vláknina 11950 mg
- Vitamín A 11950 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, nakrájený česnek čerstvé houby. Po 3 minutách přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a prosciutto, opékáme za občasného promíchání 10 minut. Vmícháme víno a rozmixovaná rajčata, nasekanou bazalku a protlak a zvolna vaříme 30 minut zakryté. Potom odkryjeme, osolíme, opepříme a odkryté povaříme ještě 15 minut.
-
2
Vychladlou směsí naplníme cannelloni a poskládáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme základní bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.