Kuřecí cannelloni s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 120 g Prosciutto sušené
  • 250 g Cannelloni
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 600 ml Omáčka bešamelová
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1239 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1314 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 58.2 mg
  • Draslík 736 mg
  • Vláknina 11950 mg
  • Vitamín A 11950 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, nakrájený česnek čerstvé houby. Po 3 minutách přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a prosciutto, opékáme za občasného promíchání 10 minut. Vmícháme víno a rozmixovaná rajčata, nasekanou bazalku a protlak a zvolna vaříme 30 minut zakryté. Potom odkryjeme, osolíme, opepříme a odkryté povaříme ještě 15 minut.

  • 2

    Vychladlou směsí naplníme cannelloni a poskládáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme základní bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu