Kuře na mátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 100 g Ricotta
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 hrst Máta
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 626.5 mg
  • Vláknina 182 mg
  • Vitamín A 182 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu.

  • 2

    Mátu omyjeme a polovinu nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme s ricottou, mátou, solí a pepřem. Kůži kuřete opatrně uvolníme a prostor vyplníme sýrovým krémem. Přidáme zbylou mátu, kuře vložíme na pekáč a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.

  • 3

    Potom kuře potřeme rozpuštěným máslem a příkon tepla snížíme na 175 stupňů Celsia. Kuře zalijeme vínem, vývarem a pečeme ještě 40 minut. Šťávu zahustíme hladkou moukou a dobře rozmícháme. Necháme v troubě ještě chvíli probublat.

  • 4

    Podáváme se zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu