Rajčatová polévka s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 g Šalotka
  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 500 g Cizrna
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 475.9 mg
  • Vláknina 4089.5 mg
  • Vitamín A 4089.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej a lehce podusíme drcený česnek a na kostičky nakrájenou šalotkou.

  • 2

    Po 5 minutách přidáme nakrájené ančovičky a rajčata. Směs přelijeme hovězím vývarem a přidáme šalvěj. Cizrnu necháme okapat. Přidáme k polévce a ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu