Kuřecí prsa s limetkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 300 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 731.6 mg
  • Vláknina 9573.3 mg
  • Vitamín A 9573.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, z omyté limetky nastrouháme kůru a z poloviny limetky vylisujeme šťávu.

  • 2

    Máslo smícháme s prolisovaným česnekem. 50g česnekového másla utřeme s limetkovou kůrou a šťávou.

  • 3

    Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a urovnáme do ploché zapékací mísy. Potřeme je připraveným limetkovým máslem a pod grilem v troubě grilujeme asi 5 minut po každé straně.

  • 4

    Kolečka mrkve a očištěné lusky opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme. Přidáme 2 lžíce vody a pod pokličkou dusíme 8 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.

  • 5

    Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny a upravíme na talíře spolu se zeleninou.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu