Parmské závitky s ricottou
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Bazalka
- 100 g Olivy černé
- 40 g Šalotka
- 100 g Šunka parmská
- 350 g Salát Polníček
- 50 g Pesto
- 250 g Ricotta
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 4 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 33 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 99.5 mg
- Vláknina 2662.5 mg
- Vitamín A 2662.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy scedíme a rozpůlíme. Sýr smícháme s bylinkovým máslem a pestem. Přimícháme olivy.
-
2
Posekáme bylinky a přimícháme je do směsi. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Plátky šunky potřeme směsí a zavineme.
-
4
Šalotku, jemně nasekáme a smícháme se smetanou a octem. Ochutíme solí a pepřem. Promícháme s omytým salátem a podáváme obložené šunkovými závitky.