Pikantní fenykl
Suroviny
- 200 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Smetana zakysaná15%
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Fenykl sladký - hlíza
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 1811.7 mg
- Vláknina 16197.5 mg
- Vitamín A 16197.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Fenykl opereme a nakrájíme na hrubší plátky.
-
2
Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
-
3
Rozehřejeme olej, lehce podusíme proužky fenyklu s cibulí, česnekem a chilli a přibližně 5 minuty necháme dusit.
-
4
Zalijeme vývarem. Směs ochutíme rozmarýnem, citronovou šťávou, jablečným octem, bílým vínem, cukrem, solí a pepřem. Všechno necháme přibližně 5 minuty dojít na mírném ohni, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.