Tuňáková rajčata
Suroviny
- 150 g Cibule
- 250 g Tuňák v oleji
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 100 g Olivy černé
- 50 g Kapary
- 4 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 17.4 mg
- Draslík 488 mg
- Vláknina 6532.3 mg
- Vitamín A 6532.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
2
Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku.
-
3
Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku.
-
4
Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem.
-
5
Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut.