Grilovaná žebírka ze selete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 425 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 339.4 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.

  • 2

    Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.

  • 3

    Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.

  • 4

    Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.

  • 5

    Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.

Komentáře k receptu