Grilovaná žebírka ze selete
Suroviny
- 500 g Vepřová žebra
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 339.4 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.
-
2
Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.
-
3
Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.
-
4
Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.
-
5
Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.