Směs zeleninová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet česnekový
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 350.3 mg
  • Vláknina 8897.3 mg
  • Vitamín A 8897.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájené brambory a fenykl, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou hnědnout. Vyndáme z pánve a necháme okapat.

  • 2

    Na servírovací mísu dáme červenou cibuli, mrkev a brambory s fenyklem do samostatných hromádek.

  • 3

    Smícháme přísady na zálivku: olivový olej, česnekový vinný ocet, česnek, hořčici, med, sůl a pepř. Touto směsí následně přelijeme zeleninu.

  • 4

    Každou hromádku promícháme, okamžitě podáváme. Můžeme podávat i studené, vychlazené z lednice.

Komentáře k receptu