Směs zeleninová
Suroviny
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet česnekový
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 182 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 350.3 mg
- Vláknina 8897.3 mg
- Vitamín A 8897.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájené brambory a fenykl, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou hnědnout. Vyndáme z pánve a necháme okapat.
-
2
Na servírovací mísu dáme červenou cibuli, mrkev a brambory s fenyklem do samostatných hromádek.
-
3
Smícháme přísady na zálivku: olivový olej, česnekový vinný ocet, česnek, hořčici, med, sůl a pepř. Touto směsí následně přelijeme zeleninu.
-
4
Každou hromádku promícháme, okamžitě podáváme. Můžeme podávat i studené, vychlazené z lednice.