Těstoviny s kuřetem a cibulovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 100 g Cibulka jarní
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 50 g Petržel kudrnka
- 170 ml Mléko polotučné
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 130 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1058 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1516 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 235.3 mg
- Draslík 957.3 mg
- Vláknina 9475 mg
- Vitamín A 9475 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší pánvi orestujeme na rozehřátém másle nasekaný česnek. Když zesklovatí přidáme kuřecí maso nakrájené na plátky a asi 6 minut opékáme maso dozlatova. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a nakrájíme na nudličky.
-
2
Pánev znovu rozehřejeme a na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Přidáme mléko, smetanu, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a parmezán. Směs zahříváme, dokud nezhoustne, nevaříme!
-
3
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme a přendáme na mísu. Na těstoviny rozložíme nudličky masa, zalijeme hotovou omáčkou a podáváme posypané petrželkou.