Mincové váčky
Suroviny
- 90 g Kukuřice cukrová
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 ks Shiitake houby
- 0.75 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1303.3 mg
- Vláknina 20254.5 mg
- Vitamín A 20254.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky s teplou vodou vložíme houby a necháme 25 minut bobtnat.
-
2
Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, vodu, kypřící prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.
-
3
Těsto prohněteme na pomoučněné podložce, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 6 minut odpočinout.
-
4
Houby procedíme a vymačkáme z nich vodu. Odstraníme tuhé části a pokrájíme.
-
5
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2 minuty houby, pokrájené jarní cibulky, kukuřici a chilli. Přidáme fazolovou omáčku a sundáme pánev z ohně.
-
6
Vypracujeme těsto do tvaru šišky a pokrájíme na 24 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku a dáme doprostřed 1 lžičku náplně. Konce přehneme k sobě a stiskneme.
-
7
Knedlíky vložíme do naolejovaného pařáku. Pařák umístíme nad hrnec s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a povaříme knedlíky v páře 14 minut.
-
8
Podáváme teplé.