Telecí maso s vínovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Rajčata
- 500 g Paprika zelená
- 750 g Telecí plec
- 300 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 1289.4 mg
- Vláknina 11046.8 mg
- Vitamín A 11046.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky o velikosti 4-5 cm. Oloupané cibule nakrájíme nahrubo. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na nudličky. Rajčata opláchneme, odstraníme zelené části a semínka a rozmixujeme na pyré.
-
2
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran, cca 10 minut. Přidáme cibuli a společně osmahneme. Poté vmícháme papriku, sladkou papriku, ochutíme solí a pepřem. Přidáme cukr, pyré z račat, protlak a zalijeme 100 ml vína. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Přilijeme zbytek vína, zahřejeme, dochutíme oreganem, dle potřeby přidáme sůl a pepř.
-
3
Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži