Kapr v trojobalu pečený v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 62 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 249.5 mg
- Draslík 465.7 mg
- Vláknina 806 mg
- Vitamín A 806 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme 1/2 hodiny marinovat, během marinování porce obracíme. Poté porce vyjmeme, osolíme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
-
2
Do většího pekáče vlijeme rozpuštěné máslo a olej (1 lžíci tuku odložíme), vložíme porce obaleného kapra, zakapeme odloženým tukem a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.
-
3
Zhruba po 20 minutách porce v pekáči obrátíme a pečeme asi 1 hodinu. Porce v pekáči podle potřeby obracíme.