Pikantní hermelín

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 8 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Chilli papričky nakládané
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 211.9 mg
  • Vláknina 5518.8 mg
  • Vitamín A 5518.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolečka sýrů rozřízneme podélně, aby vytvořily kapsy, do nichž vložíme rozdrcený pepř, plátky cibule, česneku a případně další koření podle vlastní chuti a fantazie.

  • 2

    Naplněné hermelíny umístíme do vhodné skleněné nádoby, aby ji co nejvíce zaplnily a obložíme znovu kolečky cibule, plátky česneku, různobarevným celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem a pokud máme rádi ostřejší chuť, také feferonkami nebo chilli papričkami. Zalijeme olejem, nejlépe olivovým, sklenici uzavřeme a dáme do chladu na pět dní uležet. Určitě však naložené sýry nepodáváme dříve než za dva dny.

Komentáře k receptu