Kostky rýžové s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 520 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 300 g Rýže jasmínová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.3 l Voda pitná
  • 1.75 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 197.1 mg
  • Vláknina 5377 mg
  • Vitamín A 5377 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si omáčku - smícháme v hmoždíři česnek, pepř, sůl, koriandr, citronovou šťávu, kokosové mléko, máslo arašídové, chilli a jarní cibulky. Vše rozetřeme nahladko a přendáme do pánve. Uvedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vodu uvedeme do varu a přidáme rýži, neproplachujeme ji. Zamícháme a stáhneme plamen. Vaříme bez pokličky 16 minut, dokud nebude měkká, poté ji přecedíme.

  • 2

    Do mixéru dáme 125 g vařené rýže a rozmixujeme dohladka, poté ji smícháme se zbývající rýží a dáme do vymazaného menšího pekáče. Urovnáme povrch a zakryjeme alobalem. Rýži stlačíme menším pekáčkem. Necháme v lednici nejméně 8 hodin.

  • 3

    Obsah pekáčku vyklopíme na prkénko a navlhčeným nožem rozřežeme rýži na kostky.

  • 4

    Kostky podáváme ke koriandrové omáčce.

Komentáře k receptu