Kornouty se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 5 g Zázvor mletý
  • 60 g Cukr moučkový
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ml Rum
  • 10 ml Sherry brandy
  • 125 ml Sirup Golden
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 7.2 mg
  • Vláknina 84.1 mg
  • Vitamín A 84.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpustíme máslo a umícháme s třtinovým cukrem a sirupem dohladka. Dáme vychladnout a přidáme brandy a citronovou kůru. Prosijeme mouku se solí a zázvorem. Přidáme do máslové směsi a pečlivě mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme asi 3 minuty odstát. Na vymazaný plech pokládáme v dostatečné vzdálenosti vždy 1 lžičku směsi. Pečeme 8 minut při 180 °C. Placičky stočíme do kornoutu a necháme vychladnout. Pokud sušenky ztvrdnou předtím, než je stočíme, vrátíme je na pár minut do trouby.

  • 2

    Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a rumem. Směsí naplníme kornouty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu