Vanilkový piškot s kandovaným ovocem
Suroviny
- 230 g Kandované ovoce
- 180 g Máslo čerstvé
- 180 g Cukr vanilka
- 90 g Mandle mleté
- 50 g Kandovaná citronová kůra
- 170 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 18 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 93.7 mg
- Vláknina 2015 mg
- Vitamín A 2015 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.
-
2
Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.
-
3
Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.
-
4
Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.
-
5
Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.
-
6
Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.
-
7
Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.