Bramborové vějířky na mangoldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 10 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 1135.9 mg
- Vláknina 14117.2 mg
- Vitamín A 14117.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
-
2
V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.
-
3
Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.
-
4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.