Telecí řízky po florentsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131.1 mg
  • Draslík 1295.2 mg
  • Vláknina 6458.2 mg
  • Vitamín A 6458.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a chvíli zvolna podusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme podušený špenát, osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme citronovou šťávu, krátce osmahneme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu.

  • 4

    Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 2 minuty po každé straně.

  • 5

    Řízky urovnáme do zapékací mísy, poklademe špenátem a připraveným sýrovým krémem. Pokrm zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut.

Komentáře k receptu