Telecí řízky po florentsku
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 1295.2 mg
- Vláknina 6458.2 mg
- Vitamín A 6458.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a chvíli zvolna podusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Přidáme podušený špenát, osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku. Přidáme citronovou šťávu, krátce osmahneme a odstavíme z plotny.
-
3
Smícháme nastrouhaný sýr a smetanu.
-
4
Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 2 minuty po každé straně.
-
5
Řízky urovnáme do zapékací mísy, poklademe špenátem a připraveným sýrovým krémem. Pokrm zapékáme pod rozpáleným grilem asi 5 minut.