Šalotka na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 482.8 mg
- Vláknina 1062.5 mg
- Vitamín A 1062.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
-
2
Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.