Trnčenica
Suroviny
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Nové koření celé
- 2 hrst Švestky sušené
- 4 špetka Sůl
- 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Povidla švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1107 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 12 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 189.3 mg
- Vláknina 20000.4 mg
- Vitamín A 20000.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme uzené maso s cibulí.
-
2
Omyjeme švestky a vaříme je ve vodě s cukrem a kořením.
-
3
Zvlášť rozvaříme švestková povidla s trochou vody a zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou.
-
4
Slijeme dohromady s vařenými propasírovanými švestkami, ochutíme cukrem a solí.Touto omáčkou přeléváme porce nakrájeného teplého uzeného masa.