Dušené zelí kysané s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 289.1 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí slijeme lák, který odložíme, zelí překrájíme.
-
2
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. K cibuli přidáme zelí, hrubě nastrouhaná jablka, která jsme oloupali a zbavili jádřinců. Do zelí vlijeme nálev, vodu a dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí ochutíme cukrem a solí.