Dušené zelí kysané s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 289.1 mg
  • Vláknina 9300 mg
  • Vitamín A 9300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí slijeme lák, který odložíme, zelí překrájíme.

  • 2

    Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. K cibuli přidáme zelí, hrubě nastrouhaná jablka, která jsme oloupali a zbavili jádřinců. Do zelí vlijeme nálev, vodu a dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí ochutíme cukrem a solí.

Komentáře k receptu