Rybí curry se zelenými fazolkami
Suroviny
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 600 g Okouník mořský
- 400 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 4 ks Kafirové listy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Curry omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 26 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 64.4 mg
- Draslík 890.3 mg
- Vláknina 5262.8 mg
- Vitamín A 5262.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky cca 4 cm velké. Ve vroucí, osolené vodě je blanšírujeme cca 4 minuty. Poté prudce zchladíme a necháme okapat na sítu.
-
2
Rybí filé omyjeme, osušíme na papírové utěrce a nakrájíme na tenké proužky. Limetkové listy opláchneme, podélně rozpůlíme a pokrájíme na jemné nudličky.
-
3
Jeden šálek kokosového mléka bez tučných usazenin (ty odložíme) ohřejeme. Přidáme curry pastu a na mírném ohni, za stálého míchání, cca 2 minuty povaříme. Zbytek kokosového mléka smícháme s vývarem, limetkovými listy, fazolkami, rybí omáčkou a cukrem a vaříme další 2 minuty. Do omáčky vložíme rybu, zakryjeme a vaříme ještě 3-4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Odložený kokosový tuk rozmícháme dohladka a dáme navrch.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem limetkových listů a podáváme.