Kuře s octovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Hřebíček
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 5 g Kmín římský
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Ocet vinný červený
  • 100 ml Olej sezamový
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 15 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 2148 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 960.2 mg
  • Vláknina 9808.7 mg
  • Vitamín A 9808.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.

  • 3

    Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.

  • 4

    Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.

  • 5

    Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.

  • 6

    Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.

Komentáře k receptu