Kuře s octovou omáčkou
Suroviny
- 7 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Hřebíček
- 1000 g Kuřecí stehna
- 5 g Kmín římský
- 10 g Oregano čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Ocet vinný červený
- 100 ml Olej sezamový
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 15 stroužek Česnek
- 2 l Vývar zeleninový
- 0.5 dl Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 62 g
- Sodík 2148 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 144.3 mg
- Draslík 960.2 mg
- Vláknina 9808.7 mg
- Vitamín A 9808.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.
-
3
Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.
-
4
Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
-
5
Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.
-
6
Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.