Segedínský guláš na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 200 ml Víno bílé
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 kg Vepřová plec
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 228.1 mg
  • Draslík 1008.6 mg
  • Vláknina 3107.8 mg
  • Vitamín A 3107.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme.

Komentáře k receptu