Segedínský guláš na víně
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
- 200 ml Víno bílé
- 600 ml Voda pitná
- 300 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 kg Vepřová plec
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1016 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 78 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 228.1 mg
- Draslík 1008.6 mg
- Vláknina 3107.8 mg
- Vitamín A 3107.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme.