Silvestrovský vepřový ovar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1270 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 165 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 451.7 mg
- Draslík 2100.6 mg
- Vláknina 24152.2 mg
- Vitamín A 24152.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce s vařící vodou, osolíme, přidáme koření, přivedeme k varu, var zmírníme a pod poklicí vaříme. Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.
-
2
Když je maso měkké, vyjmeme jej z vývaru (ten použijeme na polévku), maso necháme vychladnout, poté naporcujeme, vložíme do kastrolu s částí přecezeného vývaru, v němž ovar ohřejeme.