Silvestrovský vepřový ovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Vepřový jazyk
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1270 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 165 g
  • Sodík 686 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 451.7 mg
  • Draslík 2100.6 mg
  • Vláknina 24152.2 mg
  • Vitamín A 24152.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme horkou vodou, vložíme do hrnce s vařící vodou, osolíme, přidáme koření, přivedeme k varu, var zmírníme a pod poklicí vaříme. Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek.

  • 2

    Když je maso měkké, vyjmeme jej z vývaru (ten použijeme na polévku), maso necháme vychladnout, poté naporcujeme, vložíme do kastrolu s částí přecezeného vývaru, v němž ovar ohřejeme.

Komentáře k receptu